Till och med ekorrarna

PIL

Hen var av den nervklena sorten. Och föredrog därför att avvakta utgången av den ödesmättade fotbollsdrabbningen Ukraina-Nordirland ensam på en parkbänk i hjärtat av den övergivna staden. Av Tidens larm återstod ingenting, blott vindarna i trädens kronor, blott det knappt förnimbara brus då en hel Nation loggade ut från vardagen och med en mjuk duns intog tevesofforna. Ukraina eller Nordirland, de som styrde över våra liv, de som fondförvaltade våra framtida pensioner, de som avkrävde oss ödmjuk lydnad inför de flyktiga värderingar som kallades eviga – de förväntade sig nu att vi en gång för alla skulle välja sida. Även vad gällde detta. Ukraina eller Nordirland. Ensam på parkbänken sneglade Hen efter en möjlig bundsförvant. Men ingen fanns att dela rådvillheten med. Till och med ekorrarna voro utom synhåll.

Detta inlägg publicerades i Dagboksblad, Zeitgeist. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Till och med ekorrarna

  1. Själv lever jag mellan 400 meter och 1200 meter över havet. Detsamma tycks gälla fotbollen. Jag kan inte komma ner till de där figurerna på banan, hur mycket de än jobbar på det. Men det händer en minut ibland att även fotboll är som livet. På en platta.

  2. JC Brandt skriver:

    Ursäkta sent svar. Jag var ute på landet. Och duellerade med liljebaggar och mördarsniglar – bryska närkamper vars utgång (för den förlorande sidan) var mera fatal och oåterkallelig än fotbollen. Jo, en minut ibland. Och det är väl både tjusningen och frustrationen. Med det hele.

  3. så klart – bra text, glömde jag skriva.

  4. JC Brandt skriver:

    Tack för vänliga ord. Det var egentligen fotografiet jag ville lyfta fram. Örebro slottspark, tidigt 30-tal. En gammal pil agerar hängbro över dammen. Med sin keps ser mannen på bänken nästan ut som en av dagens åldrade hipsters och samtidigt vilar ett mycket gammalt lugn över kompositionen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s